Slow Food Nederland

Slow Food is een internationale beweging voor ecogastronomie. We vinden dat voedsel lekker, puur en eerlijk moet zijn. Daarmee bedoelen we dat ons eten goed moet smaken; dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd en dat producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk.

Ontstaan als reactie op fast food
Slow Food werd opgericht in 1989 als reactie op fast food, op smaakvervlakking en de toenemende eenvormigheid van voedsel. De beweging streeft naar smaakvolle producten van goede kwaliteit, die duurzaam zijn geproduceerd.

Maar de betrokkenheid van Slow Food-leden reikt veel verder. We houden niet alleen van ambachtelijke producten van uitstekende kwaliteit maar zijn tegelijkertijd geïnteresseerd in de herkomst ervan, in de productiewijze, de economische en politieke context. Daarbij pleit de beweging voor behoud van authentieke soorten en rassen en biodiversiteit, waarmee we veelzijdigheid in soorten en rassen beogen.

Verder bevorderen we de vorming van voedselgemeenschappen, een economisch model dat rechtvaardige, duurzame productie voorstaat en onderlinge banden binnen een gemeenschap versterkt.

De beweging nu
Kleinschalige producenten en smaakbewuste, kritische consumenten vinden elkaar in Slow Food. De beweging telt inmiddels bijna 100.000 leden in 132 landen en is uitgegroeid tot een wereldwijd actief netwerk.

Slow Food bestaat uit convivia (regionale afdelingen), de  Youth Food Movement (YFM), de Commissie Ark van de Smaak, Slow Food Nederland (landelijke organisatie) en Slow Food International (internationale organisatie).  Je vindt op deze website (zie de menubalk links) meer informatie over deze vijf onderdelen van de beweging.

 Lees hier meer over Slow Food Nederland

Kalender

< maart 2017 >
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
© 2017 Landstede