Theehuis Earthship

Rust uit in het Theehuis Earthship en geniet er van een heerlijk kopje thee of van onze vers bereide streekgerechten.

Het assortiment van het Theehuis sluit aan op het milieuvriendelijke karakter van het Earthship. Daarom hebben we twee criteria geformuleerd waaraan het assortiment moet voldoen: streekgebonden, zodat het transport tot een minimum beperkt blijft en daarmee ook de uitstoot van schadelijke stoffen en/of biologisch, zodat het milieu niet belast wordt door het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen.

Voor de streekgebonden gerechten wordt gebruik gemaakt van producten van bedrijven uit het Overijssels Vechtdal en de directe omgeving. De groenten. het fruit en de vruchtensappen worden geleverd door Fruittuin Verbeek uit Oldebroek. Het vlees en de kaas komen uit het Vechtdal, de zuivel uit de IJsseldelta. Deze producten worden geleverd door de Smaakspecialist Harry Schonewille. Het akkerbrood, de Nooterhofbroodjes en de appelcake komen van Bakkerij Jan Aart Schuld uit Oldebroek, in 2008 nog verkozen tot Held van de Smaak. Het ijs komt van IJsboerderij IJsCowd in Hattem. Speciaal voor het Theehuis maken zij ook speciaal thee-ijs van bijvoorbeeld Marokkaanse Muntthee of bosvruchtenthee.

Natuurlijk heeft de gast ook een royale keuze uit verschillende theesoorten, we serveren acht verschillende soorten losse thee, afkomstig van kleinschalige plantages in China, Japan en India. Voor de koffie gebruiken we Earth Coffee van Mocca D'Or, gebrand in Zwolle. De winst van Earth Coffee wordt gebruikt om waterprojecten in ontwikkelingslanden financieel te ondersteunen.

Doepark Nooterhof is partner van Slow Food Nederland.

Studenten van diverse opleidingen binnen Landstede zijn actief in Doepark Nooterhof en het Theehuis. Ook zij maken dus kennis met de producten uit eigen streek. Wie net als zij wil proeven van al dit lekkers is van harte welkom in Theehuis Earthship. Kijk hier voor de openingstijden

Kalender

< maart 2017 >
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
© 2017 Landstede